pühapäev, 8. märts 2020

Neljas nädal

ESMASPÄEV 2.03

Esmaspäev pidi algselt olema meil õpetaja Anettega, aga kuna ta oli haigeks jäänud oli meil tund Bo-ga. Me valmistasime Main layer kooke. Selleks valmistasime esmalt biskviidi. Pärast biskviidi küpsetamist lõikasime koogivormi järgi välja 3 põhja ja küljed biskviidist. Koogivormid olid suurustes 18-22 cm. Osadel meist ei tulnud kõik kolm tervet põhja välja ja panime need tükkidest kokku. Kui biskviit oli ette valmistatud siis tegime šokolaadi kreemi. Selleks me soojendasime vahukoore suhkruga ja lisasime sulatatud šokolaadi ja vahustasime kuni kreem muutus paksemaks. Teisena valmistasime oma maitse järgi veel ühe kreemi, mille panime ka koogi sisse.
Panime koogi kokku- esimene põhi ja ümber biskviit, siis šokolaadikreem, biskviit ja teine kreem ning lõpuks kolmas biskviidipõhi peale. Kui see oli valmis panime koogid külmkappi kuni kolmapäevani.
Õhtul käisin Teelega kooli klubis piljardit mängimas.

TEISIPÄEV 3.03
Teisipäeval mingit praktikat ei toimunud oli ainult infotund. Seal mängisime quizz'i ja täitsime töölehte. Töölehel olid küsimused Taani ja meie riigi erinevustest. Samuti käsitlesime asju mis on head ja mis halvad meie jaoks siin praktikal. Ja rohkem midagi ei toimunudki sel päeval kooli poolelt.


KOLMAPÄEV 4.03
Kolmapäeval läks terve päev kookide kaunistamisele, mida valmistasime esmaspäeval. Selle kuidas kaunistame, saime ise valida. Kavandi pidime ainult valmis tegema. Selle järgi kaunistasime torte. Igal ühel tulid väga omanäolised tordid ja polnud ühtegi samasugust torti. Pärast õpetaja jagas meile oma tööde eest hindeid. Tordid viidi järgmine päev kooli kauplusesse müügile.


 








 NELJAPÄEV 5.03
Sel korral oli meil tund uue õpetaja, kellega meil pole varem tundi olnud. Seal võtsime läbi 5 põhilist maitset Nendeks on: magus, hapu, soolane, mõru ja umami. Meile näitas õpetaja slaide nende kohta ja ütles, mis toiduained millise valdkonna alla loetakse. Ta näitas meile ka esimest korda seda poolt koolist, kus lihunikud õpivad ja nägime kogu liha valmistamise protsessi algusest lõpuni.
Pärast seda naasime tagasi kööki ja seal anti meile ülesandeks valmistada ise üks roog, kus on kõik 5 maitset esindatud. Meid jagati viide gruppi ja kõik mõtlesid midagi erinevat ja huvitavat välja. See oli teistmoodi ja huvitav päev.





REEDE 6.03

Reedesel päeval valmistasime eelmisel nädalal tehtud liivataignast tooteid teisipäevaseks buffee-ks. Neid tooteid mida tegime kutsuti prantsuse tigudeks ja -vahvliteks. Teod olid nagu kaneelirullid, mis olid lapikuks vajutatud. Neid rullisime lapikuks suhkru sees. Küpsetamise järel katsime need pumatiga ja peale puistasime nonparellid. Vahvlite jaoks rullisime 5 cm ümara vormiga lõigatud ringid lapikuks, samuti suhkru sees. Pärast küpsetamist pritsisime kahe vahvli vahele šokolaadivõikreemi. Kastsime toote mõlemast otsest šokolaadi sisse. Samuti valmistasime lehttaignast korvikese moodi tooteid. Kõik need panime pärast küpsetamist külma. Liivataigna ülejäägist küpsetasime Napoleoni koogi jaoks kihid.
Pärast praktikat läksid paljud meie grupist Louisianasse moodsa kunsti muuseumisse. Neile meeldis seal väga ja nad jäid rahule.

































LAUPÄEV 7.03
Laupäeva hommikul käisid Anne-Mai ja Eleriin Kopenhaagenis. Ka teised käisid Kopenhaagenis aga me ei käinud kõik koos. Anne-Mai ja Eleriin käisid koos paari Leedu tüdrukuga Round Toweris. Hiljem käisime poodlemas ja Burger King'is söömas. Teistele loomaias meeldisid kõige rohkem pandad. Ning suur oli ka üllatus kui nägid lehma loomaaias.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

5. nädal

 Kogu praktika ülesehitus põhines sellel, et viimasel nädalal me võõrustame külalisi ja ja müüme kooliperele enda valmistatud...