Teisipäeval saime peale hommikusööki omale praktikariided (müts, põll, pluus, püksid, jalanõud). Panime riidesse, läksime pagariklassi. Juhendaja rääkis meile hügieeninõuetest, näitas seadmete toimimist. Huvitav oli see, et munade kaalumise jaoks on neil eraldi laud. Juhendaja näitas meile sammhaaval, kuidas valmistada hamburgeri kukleid. Kukleid tuli mitu korda alla vajutada, et seda oleks mugavam süüa. Saime ise valida, millistesse seemnetesse kuklid kasta. Läksime 11.15 lõunasöögile, peale seda hakkasime koristama. Ahjuplaadid tuli spetsiaalsest masinast läbi lasta, puidust lauad tuli nühkida vee ja harjaga puhtaks ning seejärel pidi need korralikult kuivatama, seadmed tuli lapiga puhastada. Põrandad pihustati voolikust märjaks, seejärel pihustati põrandale seep, siis hõõruti põrand harjadega puhtaks, pihustati puhta veega veelkord üle, tõmmati vesi trappidesse ning lõpuks puhastati trapid seestpoolt lapiga. Kukleid saime proovida ja ka omale kaasa võtta. Jäime esimese päevaga rahule, saime korrata esialgset pagari praktikat. Peale koristamist suundusime õhtusöögini kaubanduskeskuseid vallutama.
Kolmapäeval valmistasime karamelli komme. Esialgu keetsime suhkru, vee ja glükoosi 142 kraadini. Lasime segul natuke jahtuda, valasime massi matile nii, et see üle äärte ei voolaks. Lisasime massile toiduvärvi ja maitset (ise saime valida), segasime värvi läbi ja seejärel lükkasime mati äärtega massi järjest sissepoole kuni see mati küljest lahti tuli. Rullisime ja venitasime massi, et kommid jääksid läikivad. Rullisime massi pikaks ja lõikasime tükkideks. Saime valmistada ka mitmevärvilisi pulgakomme. Esimesel korral oli temperatuur vale ja mass jäi tahke ja pudisev ning seda ei saanud vormida. Teisel korral saime kõik ilusti hakkama. Kuna polnud varem selliseid komme teinud, oli väga huvitav päev. Enne lõunasööki näitas juhendaja meile slaidikava, millel olid ülesanded, mida me peame praktika vältel täitma ning teave majutuse, toitlustuse ja transpordi kohta. Peale lõunasööki koristasime klassi ning läksime välja jalutama.
Neljapäeval saime valmistada 4 erinevat Taanipärast saiakest. Valmistasime taigna, kihistasime selle käsitsi 3 korda 3ks. Saiakestel olid väga huvitavad nimed. Kaneelirulle kutsuti tigudeks, ühe saiakese nimi oli konnakeel. Kaneelirullide puhul oli väga huvitav see, et pidime need täiesti lapikuks vajutama. Osad saiakesed kerkisid küpsemisel liiga suureks. Valmistasime järgmiseks päevaks ette liivataigna, mille külmkappi seisma jätsime. Õppisime šokolaaditorbikuid voltima. Jõudsime enne õhtusööki natuke linna peal jalutada. Peale õhtusööki mängisime plikadega piljardit.
Reedel valmistasime liivataignast valentinipäeva koogikesi. Need pandi koolis müüki. Kohvipausi ajal läksime pildistama. Peale lõunasööki koristasime ruumid ning seejärel läksime veelkord koos pildistama. Õhtusöögini vedelesime tubades. Õhtul käisime koos väljas sõbrapäeva tähistamas.
Laupäeval puhkasime välja, näksisime natuke, mõned meist käisid karaokebaaris ja kohvikus. Nagu ka varasematel õhtutel, mängisime leedukatega kaardimänge ja jõime ohtralt teed.
Pühapäeval käisime hommikul söömas, seejärel liikusime vihmaga kohvikusse, kus istusime paar tundi. Käisime kaubanduskeskuses neegrimusisi taga ajamas. Saime teel kooli läbimärjaks. Kooli tagasi jõudes läksime õhtusöögile. Teele käis Kopenhaagenis.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar